Testimonials

Het is 15 mei 2012. Thomas zit in het vliegtuig van Rotterdam naar Bergerac. Als directeur van Olympia maakt hij zich al een tijd een zorgen over de teamspirit in zijn mt. In de goede tijden ging alles vanzelf en hij stond zelf ook in zijn kracht. Afgelopen jaar was een zwaar en wanneer is die crisis nu eens voorbij? Het kost hem veel moeite om zijn team te blijven inspireren. En thuis liep het ook al niet zo lekker.  Of we de oplossing gaan vinden op Lalande is voor hem nog maar de vraag. Maar ik ben toch blij dat Peter met dit idee kwam. Hij had er zelf nog niet eerder van gehoord, domaine  Lalande. Maar de website zag er goed uit en die mannen kwamen tenminste uit de praktijk. Niet van die consultants die zelf nog nooit een bedrijf hadden opgezet. Ik geef me maar over aan het proces. Wel opmerkelijk dat alle mt leden apart in het vliegtuig zit. Maar ze zijn wel aan het werk gezien de open laptops.
Verbazingwekkend snel zijn we in Bergerac. Je landt na een dik uur toch in een andere wereld. Het ruikt hier ook anders en de onthaasting begint met de koffers op de band.In een grote landrover gaan we op pad. Met z’n allen achterin geeft toch wel een lacherige sfeer. Zelfs Harry de cfo komt los en verteld over zijn vakantie in deze streek. Nooit geweten dat Harry van vissen houdt. Toch gek dat we al 4 jaar samenwerken en elkaar nauwelijks kennen. Ja het jaarlijkse kerstdiner met de partners erbij is wel gezellig maar tot echte diepgang komt het niet.
De Landrover stopt ergens in the middle of nowhere langs de rivier. Er liggen kano’s klaar en we krijgen een kaart mee. Iedereen is wat lacherig van het onverwachte. Na veel gedoe over de bootindeling gaan we op pad. Ondanks de stroming komen we maar moeizaam vooruit. Peter ontpopt zich geheel onverwachts als de gids van ons allen. Fysiek mogen we ook weleens aan de slag. Het geklaag na een uur is niet van de lucht. Na twee varen komen we bij een eilandje waar tot onze verbazing een tafel gedekt staat met een kampvuur. Samen gaan we koken en tijdens het eten verteld een ieder over zijn stamboom. Waar kom ik vandaan en waar ben ik naar onderweg. Een bijzonder boeiende avond waarbij veel,littekens van ons allen voorbijkomen. We hebben meer contact dan ooit. .’s avond laat breken we op en gaan met de jeeps naar Lalande. Wat een oort! Eigenlijk is de reis nu al geslaagd en we moeten nog beginnen.